Quality Craftsmanship  Quality Service



 

Projects Archive

House Renovation—Rodborough, Stroud

Eileen & Mark asked us to renovate their detached, 4 bedroom house in Stroud while they embarked on a trip round the world. The house was featured in ‘House Beautiful’ magazine in their August 2009 edition. In the article they said ‘John was excellent at staying in touch, putting our minds at rest that work was on track and free of problems”.

House Extension — Frampton-on-Severn

We were approached to convert a 1960’s built working garage into a sympathetic social living space. We transformed the building’s past using an oak frame, local reclaimed brick and soft timber cladding.

New Build—Chalford

This new build displays an exemplary quality for meticulous detail and modern efficiency. Built for a designer and an editor, their brief included the most up to date technology and remote control systems. It was built using stone clad onto an insulated concrete formwork that incorporated solar PV, solar thermal, air source heat pump, UFH and built airtight with MVHR.

 

 

House Extension—Frampton-on-Severn

Our client required more living space so we worked closely with them to achieve their desired outcome. Building an oak frame and using reclaimed soft materials, the attention to detail was unsurpassed creating a small but perfect extension that suited their needs.

House Extension—Longney

The aim with this extension was to sympathetically provide additional space to a ‘vertically challenged’ building. The original house is known to be at least 300 years old so the oak and soft reclaimed brick for the exterior of the extension fitted beautifully and provided height, access and space whilst not dominating the original house.

New Build—Frampton-on-Severn

This new build barn conversion created a comfortable, harmonious and spacious home which incorporated a modern slant. We collaborated once again with Oak Frame Carpentry Company creating a beautiful home with a lovely arched balcony. Special features included solar thermal optimised under floor heating and an Italian design influenced kitchen. It was a delightful mixture that was a pleasure to build.

Featured Projects

New Build— The Field Centre, Nailsworth

This innovative centre will serve as a place for practical and academic teaching, learning and research. We have overcome a number of challenges including Leichtlehm works (light clay straw), multi-sourced rammed earth, fish scale tiles (resolved by an Oxford Mathematics Professor), rain water harvesting with no pumps and composting toilets without the presence of a composting toilet. A variety of local materials are being used including limestone rock, lime mortar, pigment, soil, turf, wood, plants and animal materials.

Wedding Venue — 'The Gillyflower', Elmore Court

This new wedding venue is constructed using rammed earth and timber from the estate's adjacent fields and woodlands. The venue was featured on "The Planners" programme on BBC2, where the owner, Anselm Guise, submitted planning application to build a wedding venue in the grounds, to secure the future of the home that has been in his family for 750 years.

Two Storey Extension — Arlingham

We are currently building a two storey extension to the rear of a charming village cottage. The owners plan to retire comfortably in the same home where they started their married life. The aim is to improve the space, usability and efficiency of their home. The extension is being built in a harmonious style to suit the cottage whilst incorporating today’s building standards. Eco renewable heat sources are also planned.

 

New Build— Gloucester

This new build was built using eco-friendly hempcrete and included solar thermal panels, a living green roof and rainwater harvesting.The house was featured in ‘Build It’ magazine in their February 2012 edition. Sue & Ian were quoted saying “We absolutely love living here, but it’s all thanks to our design, construction and finance teams. Without them this would have simply been a lovely idea that never got off the ground”.

>

Single Storey - Extension— Maisemore

The build was a single storey extension comprising of a timber frame with a mixture of cedar cladding and lime render exterior. A terracotta clay tile roof and roof terrace was added to enable the client’s to make use of the stunning views.






<br /